Svensk jagttegn – 2024

5/5 - (4 votes)

Du er blevet inviteret på jagt i Sverige – din første vildtsvin jagt, fedt! Men hva så? For det første du skal have pakket dine ting, og så skal du have styr på det formelle. Skal du på jagt i Sverige, så skal du nemlig have svensk jagttegn. I artiklen her kigger vi på, hvordan du får fingrene i det.

Indhold

Hvad koster et svensk jagttegn?

Du betaler for det svenske jagttegn ved at følge guiden nedenfor. I Sverige koster jagttegnet ikke mere end 300 SEK, hvilket omregnet til danske kroner i skrivende stund svarer til omkring 220 kr.

Hvad skal der til for at få svensk jagttegn?

Det er ganske nemt at få svensk jagttegn, da det svenske og danske jagttegn minder meget om hinanden. Det betyder også, at du ikke skal op til nogle prøver. Du skal blot have et gyldigt dansk jagttegn.

Få et svensk jagttegn – sådan gør du

Den dag i dag er det relativ nemt at få et svensk jagttegn. Alting klaret online og ved at følge nedenstående steps, så får vi hurtigt dig igennem med en ansøgning.

Sådan ser startsiden ud, når du følger linket nedenfor, og så skal du egentlig rulle helt ned i bunden, og så er du klar til step 1.

Step 1

I det første step skal vi have dig ind på Naturvårdverket, hvilket er det svenske miljøministerie. Når du er kommet ind på siden, så skal du trykke på ‘Foreign hunters – login Hunter Registry‘. Den ligger næsten helt nede i bunden, hvor de begynder at skrive på engelsk.

Svensk jagttegn

Step 2

Nu er du kommet frem til Jägerregistret. I toppen af siden giver de de tre alternativer til at få adgang til jagtregisteret. Da du formentlig ikke har et e-ID, så vælger du at ‘Create new user without e-ID‘. Denne finder du længst ude til højre nede i bunden – ‘Create account‘.

Her har du flere valgmuligheder, og du vælger:

  1. hvis du ikke har en konto i forvejen.
  2. hvis du har en konto i forvejen, og skal have fornyet dit svenske jagttegn.

Step 3

Nu skal du blot indtaste din e-mail, hvorefter du vil modtage en mail på den indtastede e-mail. Herfra følger du linket i maile og indtaster de oplysninger, som du bliver anvist til via linket.

Hvor længe er et svensk jagttegn gyldigt?

Modsat det danske jagttegn, så skal betales det svenske om sommer. Mere præcist, så er det svenske jagttegn gældende et år af gangen, ligesom det danske. Det er gældende fra den 1. juli til den 30. juni.

Skal man have svensk jagttegn?

Ønsker du at gå på jagt i Sverige, så skal du også have et svensk jagttegn. Ligesom du også skal have et dansk jagttegn for at gå på jagt i Danmark. Men du kan tage det helt roligt, du skal hverken til at terpe nogle bøger eller gå til en prøve for at få et svensk jagttegn.

Nej, i takt med at du allerede har et dansk jagttegn, så skal du blot betale en afgift på 300 SEK. Så det er til at overskue.

Andre dokumenter

Når du skal af sted på jagt i Sverige, så er der andre dokumenter, som du også skal huske at have med, såsom

Skriv et svar