Er du mellem 18 og 65 år, så er det lovpligtigt for dig at have et fisketegn for at må fiske i de offentlige fiskevande i Danmark. Det gælder uanset om, du ønsker at fiske i offentlige søer og åløb, der ikke tilhører en forening, eller om du vil fiske ved kysten eller på havnen. Det eneste sted, hvor du faktisk ikke behøves fisketegn, er ved private Put’n’Take søer.

Pris – fisketegn / fiskekort

Når du skal til at købe dit fisketegn, så skal du være opmærksom på, at der findes to forskellige typer af fisketegn:

  • Lystfiskertegn: Fisketegnet, som du skal have, hvis du er mellem 18 og 65 år, og du ønsker at komme ud med fiskestangen for at fange lidt fisk.
  • Fritidfisketegn: Fisketegnet, som du skal vælge, hvis du ønsker at fiske med garn og ruser. Der er ingen øvregrænse for dette fisketegn, men er du over 12 år, så skal du have sådan et kort.

Ønsker du et fritidfisketegn, så du kan komme ud og sætte nogle garn, så koster sådan et fiskekort 300 kr. for et år. Der er for dette fiskekort ikke muligt at vælge mellem dagskort eller ugekort. Derimod kan du for 15 kr. modtage et fysisk fisketegn af høj kvalitet.

Skal du have et lystfiskertegn, så er der mulighed for at vælge mellem 3 forskellige typer, som du ser nedenfor. Det er også muligt her at tilkøb et fisketegn af høj kvalitet for yderligere 15 kr.

  • Dagskort til 40 kr.
  • Ugekort til 130 kr.
  • Årskort til 185 kr.

Find fredningstider og mindstemål her

Kilde: fisketegn.dk

Det er forbudt

Det er, som tidligere nævnt, lovpligtigt at erhverve sig et fisketegn, forinden man tager på fisketur på offentlige arealer. Det vil altså også sige, at det er forbudt at fiske uden fiskekort.

Vil du gerne ud og fiske uden fisketegn, hvor det stadig er lovligt for dig? Så skal du enten eje din egen sø, hvor du kan fiske i, eller tage i put og take søer. Du behøves ikke noget fisketegn for at fiske i put and take søer. Derimod skal du betale et gebyr til fiskeparken.

Du får en bøde

Vælger du alligevel at tage på fisketur på de offentlige arealer, så kan du få en bøde. Dette er uanset om du er nede med ungerne og fange sild eller ude og prøve lykken med de store havørreder.

Fiskerikontrollen laver ofte kontroller på de populære fiskepladser, og de kan til enhver tid spørge efter dit fisketegn. Fisker du uden fisketegn, så vil du altså kunne blive opkrævet en afgift på 750 kr.!

Det er en høj pris for at komme ud i den friske natur og få lidt luft med fiskestangen. Det bedste råd skal derfor lyde, at det ikke er det værd at prøve at undgå fisketegns gebyret. Det er meget få penge i forhold til at få en bøde.

Hvem skal have fisketegn / fiskekort?

Som nævnt tidligere så er det stort set alle lystfiskere, der ønsker at fiske i Danmark, der skal have et fisketegn. Fisketegnet gør sig gældende på alle offentlige fiskepladser.

Du kan dog undgå fisketegn, hvis du er under 18 år eller over 65 år. Derudover behøves du heller ikke fisketegn, hvis du vil i den lokale fiskepark, som vi også kalder for put’n’take søer. Dette skyldes, at de er private ejet, hvorfor der ofte er tale om betalingsøer.

Vær opmærksom på, at du ikke bare kan tage ud og fiske alle steder med et offentligt fisketegn. Der findes både private søer og åløb, hvor det ikke er tilladt at fiske.

Til mange åløb skal du have et medlemskabs i fiskeforeningen for at må fiske på strækningen. Dette kræver dog stadig også et fisketegn fra staten.

Køb eller forny dit fisketegn

I modsætning til tidligere så er et ikke længere muligt at indløse det offentlige fisketegn ved posthuse og grejbutikker.

Du skal derfor ind på fisketegn.dk for at købe dit fisketegn. Dette gælder uanset om, du ønsker et lystfiskertegn eller et fritidsfiskertegn.

1 comment

Skriv et svar