Bedste vildtkamera 2021 – Komplet guide

4.2/5 - (11 votes)

For mange kan valget af det bedste vildtkamera føles som at finde det perfekte juletræ til jul. Der er ufatteligt mange af dem, og de ligner alle sammen mere eller mindre hinanden.

Ikke desto mindre så kan der dog være stor forskel på de forskellige vildtkameraer. Derfor sætter vi i artiklen her fokus på de mange fordele og ulemper ved de forskellige kameraer. Derudover kommer vi også med vores bedste bud på dit nye kamera i vores test.

Test af vildtkamera

Vi er i øjeblikket i gang med at ligge en sidste hånd på testen af vildtkameraer. Vi sørger hele tiden for at holde vores test up to date, hvorfor du iblandt kan opleve, at den ikke er tilgængelig som nu.

Vi sørger dog for hurtigt at være tilbage med en opdateret test, så du kan få de bedste tips til, hvilket kamera du skal gå med. Indtil testen er tilbage kan du jo passende tage et kig i guiden til vildtkamera. Så får du også alle de vigtige ting med, når du skal vælge kamera.

Guide til vildtkamera

Når det kommer til vildtkameraer, så kan der være mange forskellige faktorer, som man skal forholde sig til. I denne guide kigger vi nærmere på nogle af disse og giver dig et indblik i, hvad du skal gå efter. Vi kigger blandt andet nærmere på

  • Pris på vildtkamera
  • Betjeningsvenlighed
  • Funktioner og indstillingsmuligheder
  • Billed- og videokvalitet
  • Sensorrækkevidde
  • Field of view

Pris på vildtkamera

For mange er prisen helt essentiel, når de skal vælge vildtkamera. Nogle vil have det billigste, flere vil have det bedste til prisen og andre vil have det allerbedste. Naturligt nok har mange et budget, som de vil holde sig inden for, så det ikke stikker helt af for dem, når de skal shoppe.

Prisen på vildtkameraer går fra omkring de 500 kr. for dem Aldi til omkring 5000 kr. for de dyreste, der kan det hele. Men du behøves slet ikke at tømme bankboksen, når du skal købe et kamera. Pris og kvalitet hænger, som i så mange andre situationer, sammen.

Det er ofte gældende, at desto flere penge desto bedre kamera og flere features får du. Dog gælder det dog også ofte, at du kan få meget mere end, hvad du behøver.

Vildtkamera med MMS

Det bliver mere og mere attraktivt og få vildtkamera med MMS. Om det skyldes dovenskab eller blot teknologiens udvikling, lader jeg være op til læseren selv. Med et MMS-kamera kan du modtage optaget billeder og videoer på din telefon eller computeren. Det vil sige, at du kan vælge imellem at modtage dem på MMS eller e-mail.

Brugen af kameraer er meget populære til blandt andet bukkejagt herhjemme og i udlandet. Kunne du tænke dig at lære mere omkring bukkejagt, så kan du læse mere om det her…

Hvornår skal jeg vælge et vildtkamera med MMS?

Et vildtkamera med MMS er for mange blot en overflødig gadget. Men ikke desto mindre, så har jeg også et. Det er super sjovt og fedt at følge med i, hvad der sker ude på jagten – hvor som helst, når som helst. Det kan dog anbefales at sætte telefonen på lydløs, hvis ikke du vil have forstyrret din nattesøvn.

Ellers kommer vildtkameraet med MMS virkelig til sin ret, når du har lagt ud til din jagt og ønsker at følge med i, hvad der sker. Flere benytter også dette kamera, hvis de har et dårligt helbred. Endelig er det også meget benyttet blandt jægere, der har jagt i Sverige. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle danske simkort, der fungerer i udlandet.

Betjeningsvenlighed

Der kan være rigtig stor forskel på, hvor nemme det enkelte kamera er at indstille. En god tommelfingerregel er; desto mindre det kan, desto nemmere er det.

Jeg har indstillet rigtig mange forskellige kameraer, og min generelle oplevelse er, at det altid lykkedes til sidst. Så kan det godt være, at man til sidst er nødt til at krybe til brugsanvisningen for at få styr på det sidste.

Det almindelige vildtkamera uden MMS er som regel lige til at få indstillet. Der findes på de fleste almindelige vildtkameraer en række indstillingsmuligheder, hvor man får muligheden for at sætte sit eget præ på kameraet.

Når vi snakker vildtkamera med MMS, bliver det som regel lidt mere avanceret. Foruden en lang række af de samme indstillinger som på almindelige vildtkamera, så kommer der hertil også nogle valg ift. tilsending af billeder. For at få indstillet disse skal du på nogle kameraer have dem tilsluttet en computer og have indstillet et program for at opsætte dem. Dette kan virke lidt voldsomt for nogle, men det er som regel også lige til, hvis man følger guiden. I nogle butikker er de ligefrem så søde, at de hjælper med opsætningen ved køb.

Vildtkamera

Funktioner og indstillingsmuligheder

Billed- og videokvalitet

Kvaliteten af dine billeder og videoer på dit vildtkamera er ikke alene afgjort af, hvor mange megapixels kameraet har. Kvaliteten og størrelsen på sensoren som kameraet har også betydning for, hvor gode billeder du får fra dit kamera. Ligesom også kameraets lukkehastighed og objektiv har indflydelse på det endelige resultat.

Antallet af megapixels er dog en glimrende indikator for netop billedkvaliteten og videokvaliteten. Der er i flere kameraer mulighed for at vælge imellem antallet af megapixels. Således du fx kan vælge 12, 18 eller 24 MP. Dette er en smart funktion, hvis du fx går med almindeligt vildtkamera uden MMS, og du samtidig har langt til jagten. Så kan du vælge færre megapixels, hvilket vil forringe kvaliteten. Men til gengæld får du plads til endnu flere billeder på SD-kortet.

Sensorrækkevidde

Skriv et svar