Hvilken jagtkniv skal du vælge i 2023?

5/5 - (2 votes)

Du er måske nyjæger eller blot på udkig efter en ny jagtkniv til jagt og fritid, men du ved simpelthen ikke, hvad du skal søge efter? Udvalget er stort og hvad er behovet egentligt? Lad os prøve at dykke lidt ned i tingene og se på, hvad der findes og hvor det skal bruges.

Jagtkniven er måske en af de vigtigste redskaber, som en jæger kan ønske sig. Det uundværlige værktøj kommer til brug i rigtig mange jagtsituationer og personligt, så er jeg sjældent ude på mit jagtterræn uden en kniv. Dette gælder også uden for jagtsæsonen. Om du skal brække et dyr, fjerne nogle grene eller noget helt andet, så kommer din jagtkniv dig altid til undsætning. Men udvalget er stort og der findes forskellige typer af jagtknive og -dolke.

Traditionel jagtkniv

Den traditionelle jagtkniv fremstår ofte som en dolk, der kommer i en eller anden form for skede. Her er bladet fastmonteret i skæftet eller også er det gennemgående på kniven. Dette gør kniven yderst stærk, idet du i teorien har fat i selve klingen. Dertil har kniven en skarp skæreside. Selvfølgelig fås denne slags i mange forskellige former. Det er ofte også dolk jægere fortrækker, når de ønsker at vise en flot jagtkniv frem i bæltet.

Bedste jagtkniv

Personligt er dolken min fortrukne jagtkniv. Jeg har typisk to knive med, hvoraf den ene er den ‘flotte’ og den anden er ‘praktiske’. Så jeg plejer at sige, at jeg har en kniv med til at smørre rundstykker og en med til at gøre det hårde arbejde. Skulle jeg bare vælge én kniv, så falder valget naturligvis på den praktisk kniv. Det er jo trods alt den kniv, der er vigtigt, selvom det ikke nødvendigvis er den, der bliver brugt mest.

Min praktiske jagtkniv består af en EKA Swingblade. Et fantastisk stykke værktøj, der er super nemt at gøre rent. Dette er blandt andet også en af grundene til, at mit valg faldt på denne. Hygiejne er altid vigtig og især, når vi arbejder med vildt kød. Kniven er lavet med top kvalitet stål og er derfor også nem at holde skarp. Derudover har den et gummiskæfte, der sikrer et godt greb. EKA Swingblade kan derfor nemt gå med i opvasken og efterfølgende skoldes med kogende vand. Navnet Swingblade kommer af en årsag. Du kan nemlig rotere klingen for at få bugåbneren frem. EKA Swingblade er nemlig en dobbeltbladet kniv.

Skriv et svar